15:00

Vaxholms IBF F-11

Referat: IK Frej Täby Innebandy - Vaxholms IBF F-11

Äntligen fick vi spela match! 9 tjejer åkte till Vikingavallen för att spela vänskapsmatch med IK Frej. Alla 5 ledare var med och Märta gav support från läktaren tillsammans med några föräldrar.

Kristian och Sara la upp taktiken, som är ny då vi numera skall spela 4 mot 4 plus målvakt. Tjejerna är så smarta så de förstod direkt hur de skulle agera. Elsa är vår målvakt och hon värmdes upp av Märta.

Matchen startade och ganska tidigt gjorde Frej 1-0. De var duktiga på att skjuta och Elsa fick göra flera bra räddningar tillsammans med våra duktiga backar som stod ivägen eller tog hand om returerna och spelade upp längs sarg, precis som vi övat på.

Matchen var jämn och båda lagen skapade chanser och bjöd på fint spel och bra individuella prestationer. Tillslut lyckas vi kvittera till 1-1 genom Stina och det tror jag är resultatet i paus.

I andra perioden får vi utdelning ganska så snart och då är det som att allt lossnar. Vi spelar jättebra lagspel, alla förstår vad de ska göra och gör det till 100%. Det är extra roligt att se hur tjejerna löser olika spelsituationer med egna initiativ samt genom att prata med varandra. Matchen slutar 6-1 till oss efter mål av Stina (1), Meja (2), Tuva (2) och Wendela (1). Alla tjejer var högst delaktiga och samtliga noterades för mål eller assist.